Étlapunk

Történt, hogy fél évtizedig tengerjáró hajók fedélzetén szolgáltam. Megunva az állandó ringást
a lábam alatt, elégelve a kalandot, partra léptem. Elhatároztam, hogy olyan vendéglőt nyitok,
ahol mindennek az ellenkezőjét fogjuk csinálni: ha máshol az étel sokba kerül, itt olcsóbb,
ha a túrógombóc amott kicsi, akkor nálunk nagy vagy inkább óriási, és ellenállhatatlanul rezeg prézliköpönyegében, tejfölsipkájában; a bableves illatos és gazdag; ha úgy esne jól, csíp a lecsó;
a sonkás kocka dombnyi a tányéron és nagyon finom; a befőttekkel és savanyákkal dugig a polcok,
és a vendég azt választja, amelyik csak tetszik, hogy úgy érezhesse magát nálunk,
mint egykor a nagymama konyhájában.
Az én nagymamámat Náncsinak hívták. Neki állítunk emléket vendéglőnk nevében.

Schädler Frigyes, Zsófi, Franci, Éva

 

Itallap
Borlap

Borlap

Tealap