Náncsi Néni étlapja
Történt, hogy fél évtizedig tengerjáró hajók fedélzetén szolgáltam. Megunva az állandó ringást a lábam alatt, elégelve a kalandot, partra léptem. Elhatároztam, hogy olyan vendéglőt nyitok, ahol mindennek az ellenkezőjét fogjuk csinálni: ha máshol az étel sokba kerül, itt olcsóbb, ha a túrógombóc amott kicsi, akkor nálunk nagy vagy inkább óriási, és ellenállhatatlanul rezeg prézliköpönyegében, tejfölsipkájában; a bableves illatos és gazdag; ha úgy esne jól, csíp a lecsó; a sonkás kocka dombnyi a tányéron és nagyon finom; a befőttekkel és savanyákkal dugig a polcok, és a vendég azt választja, amelyik csak tetszik, hogy úgy érezhesse magát nálunk, mint egykor a nagymama konyhájában. Az én nagymamámat Náncsinak hívták. Neki állítunk emléket vendéglőnk nevében.
Schädler Frigyes, Zsófi, Franci, Éva
Előétel
Ahogy egy jó zongorahangoló készíti elő a zongorát mesterművek tiszta megszólaltatására, azonképpen hangolja a jó előétel a gyomrot az ízharmóniák befogadására.
Meleg előételek
-
TUNKEDLI (LM)
Saját zsírjában pirított kacsamáj falatkák, kislábosban tálalva, friss kenyérrel.
3.780 HUF -
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA BATYU
A magyar konyha egyik klasszikusa. Tanyasi csirkéből készült paprikáscsirkével töltött palacsinta, paprikás mártással és tejföllel.
2.850 HUF -
RÉZORR KAPITÁNY KEDVENCE
A vajon pirított, petrezselymes, fokhagymás garnélarákocskák.A szaftját érdemes friss kenyérrel kitunkolni.
3.750 HUF
Hideg előételek
-
FRISS ROPOGÓS LIBATÖPÖRTYŰ (LM)
Újhagymával és friss kenyérrel
1.750 HUF -
FALUSI SÜLT LIBAMÁJ ZSÍRJÁBAN, HIDEGEN (LM)
Zsenge újhagymával, paradicsommal és friss kenyérrel.
4.250 HUF -
DIÓS KECSKESAJT
Rozmaringos pirított kenyér szeletkére tálalva, Armagnac-ba pácolt mandulával töltött aszalt szilvával és zöldalma golyókkal.
1.960 HUF -
LIBAZSÍROS KENYÉR LILAHAGYMÁVAL (LM)
280 HUF -
TATÁRBEEFSTEAK
Paprikával, paradicsommal, újhagymával és pirítóssal.
3.650 HUF
Levesek
Egy gazdag leves háromszor boldogít: először látványával, aztán illatával, végül ízeivel.
-
ANYUKÁM ZÖLDBORSÓLEVESE
Sárgarépával és vajas galuskával.
1.560 HUF -
Érdemes megkóstolni
VASÁRNAPI TYÚKHÚSLEVES (LM)
A régi szép időkből, amikor a tálat még körbeültük… Tanyasi gyöngytyúkból főzték kiváló szakácsaink, sok zöldséggel és türelemmel.
2.180 HUF -
KONDÉRBAN FŐTT HARCSA HALÁSZLÉ (LM. GM)
Friss harcsából, kevés pontyból, kárászból és keszegből főzik a szakácsok kissé csípősen. Érdemes megkóstolni.
3.950 HUF -
HALLÉ CSÉSZÉBEN (LM, GM)
Azoknak, akik a halászlének csak a levét szeretik.
1.250 HUF -
BOGRÁCSGULYÁS (LM)
Sok zöldséggel és csipetkével.Emberes adag.
2.950 HUF -
BABLEVES FÜSTÖLT CSÜLÖKKEL
Ahogy Édesanyám szokta...
2.950 HUF -
HIDEG GYÜMÖLCSLEVES (csak nyáron)
Az idénytől és a szakácsok hangulatától függően eper-, dinnye-, meggy-, őszibarack-, vagy körteleves.
1.560 HUF
Náncsi néni ajánlata gyerekeknek
-
NEVENINCS KIRÁLY EBÉDJE
Meseleves - Húsleves betűtésztávalNevenincs Király ebédje - Rántott husi krumplipürévelTündérdesszert - Palacsinta csokiöntettel
2.280 HUF -
NAGYAPÓ KEDVENCE
Vasárnapi tyúkhúslevesNagyapó kedvence - Tojásos nokedliFagyi Csudálatos Mary-mód - Fagyi
2.280 HUF -
Kevésbé éhes aprónépeknek
Nokedli pörköltszafttal
1.250 HUF
Húsételek - Halak
A húsételek szorosabban kötik testhez a lelket - nem hagyják elszállni. Ősi dolog ez, mint a vadászat. Húst jól elkészíteni pedig csak az tud, aki gyakorlatias. Ez a gyakorlatiasság átszáll abba, aki a húst megeszi.
Halak
-
ROSTON SÜLT FOGASFILÉ
Petrezselymes burgonyával és vajban párolt zöldségekkel.
4.680 HUF -
FOGASFILÉ RÁNTVA
Vajas petrezselymes krumplival és tartárral finom.
4.680 HUF -
TEJFÖLÖS HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓS CSUSZÁVAL
Igazi magyaros finomság.Rendeléskor adagonként frissen készítem.
4.680 HUF
Csirke
-
FRANCI KEDVENCE (GM)
A roston sült csirkemellre kellemesen fűszerezett pirított gombát teszek, majd rozmaringos sajtmártással beborítom, és a sütőben szép pirosra megsütöm.Sült krumplival tálalom.
3.850 HUF -
FILÉZETT CSIRKEMELL RÁNTVA, KRUMPLIPÜRÉVEL
Omlós, puha, finom.Bármelyik saláta jó hozzá.
3.650 HUF -
ROSTON SÜLT FOKHAGYMÁS CSIRKEMELLFILÉ (GM)
Vajban párolt zöldségekkel
3.650 HUF -
SZEZÁMMAGOS CSIRKEMELL RÁNTVA
Joghurtos, friss vegyes saláta igen jó hozzá.
3.650 HUF -
PÁSZTORÁBRÁND (LM, GM)
A csirkemell szeletkéket újhagymával, zöldpaprikával, illatos fűszerekkel és karikára vágott krumplival együtt ropogós pirosra sütöm.
3.250 HUF -
TANYASI CSIRKE RÁNTVA PETREZSELYMES KRUMPLIVAL
Tejfölös uborkasalátával a legjobb.
3.650 HUF -
MÉZES PULYKA
Ropogós, mézes bundában sült pulykamellszelet, karamellizált friss eperrel és házi burgonyafánkkal. Igazi különlegesség, érdemes kipróbálni.
3.650 HUF
Kacsa, liba
-
ROPOGÓS KACSACOMB SAJÁT MÁJÁVAL (LM. GM)
Ropogósra sült kacsacomb, egy szeletke roston sült kacsamájjal, párolt lilakáposztával, vörösboros aszaltszilvával, fahéjas, vaníliás almakompóttal és krumplipürével.
4.650 HUF -
NARANCSOS KACSAMELL
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk, majd a kemencében megsütjük. Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással, sült rozmaringgal, gombás rizzsel és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget.
3.950 HUF -
Érdemes megkóstolni
FRISS KACSAMÁJ PÁROLT SZŐLŐVEL
Egy éjszakán át Sherry-ben pácoljuk a kacsamájat, majd a rostlapon megsütjük. A pácból mártást készítünk, amelyben a kimagozott szőlőszemeket megpároljuk. Ezt adjuk a bundázott kalácsra tálalt illatos, ínycsiklandozó kacsamájhoz.(Előételként akár két személynek is)
4.650 HUF -
ROSTON SÜLT KACSAMÁJ
Sült almával, ropogósra sült hagymával és krumplipürével.
4.650 HUF
Őz
-
ŐZGERINC ÁFONYÁVAL
A borókabogyós fűszeres olajban pihentetett színhús őzgerincet roston hirtelen megsütöm, pikáns áfonyamártást, flambírozott gyümölcsöket és házi burgonyafánkot adok hozzá.Igazi ínyenc fogás.
4.650 HUF
Marhák (Holland borjú, érlelt amerikai bélszín) és bárány
-
KISLÁBOSBAN KISPÖRKÖLT (LM)
Tunkolnivaló kispörkölt, kislábosban, friss kenyérrel
1.250 HUF -
BORJÚPÖRKÖLT NOKEDLIVEL
Jó tejfölösen, uborkasalátával, jó hideg sörrel, aztán ebéd után aludni 2-3 órát!
3.850 HUF -
VADAS MARHA SZALVÉTAGOMBÓCCAL
Címeres ökrök omlatag húsát kínálom vadasan és szalvétagombóccal tálalom
3.850 HUF -
HAGYMÁS BÉLSZÍN (LM)
Tenyérnyi, vékonyra klopfolt érlelt bélszínt hirtelen megsütök, a tetejére ropogósra sült hagymaboglyát rakok.Mellé sült krumplit adok.
5.380 HUF -
Érdemes megkóstolni
BÉLSZÍN ÉRMÉK ROSTON ZÖLDBORS MÁRTÁSSAL
Grillezett zöldségekkel és fűszeres steak burgonyával tálaljuk.
5.480 HUF -
BEEFSTEAK CITROMOS FŰSZERVAJJAL (GM)
A huszonöt dekás bélszínszeletet kívánság szerint sütöm, citromos fűszervajat és sült krumplit adok hozzá.
5.650 HUF -
PIROSRA SÜLT KÉTSZEMÉLYES BÁRÁNYLAPOCKA ILLATOS FŰSZEREKKEL
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt, majd lassan omlósra párolom, végül pedig méz és sör keverékével aranybarnára sütöm, karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot. Sáfrányos krumplipürével, sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk. Nagyon finom.
Egészben/2 fő6.900 HUF
Félben/1 fő3.450 HUF
Disznók
-
KEMENCÉBEN ROPOGÓSRA SÜLT MALAC CSÜLÖK
Anyukám kedvenc krumplijával. Nagyon finom.
3.850 HUF -
A SMUCIG SÓGOR KEDVENCE (LM. GM)
A csíkokra vágott szűzpecsenyét, a csiperkegombát, a vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, a csípős zöldpaprikát erős tűzön egybedinsztelem a karikára vágott jóféle füstölt házi kolbásszal. A sült krumplit beborítom vele, hogy nehogy kihűljön, no meg a jó íz kedvéért.A savanyát nem szabad sajnálni mellőle.
3.850 HUF -
BÉCSISZELET (WIENER SCHNITZEL)
Omlós, puha sertés szűz szeletekből készítem és sültkrumplival tálalom.
3.850 HUF
Hús nélküli és zöldséges ételek
Az ennivalók sorában a zöldségek minden bizonnyal lovagok: előzékenyek, kulturáltak, finomak.
-
Roston sült kecskesajt (GM)
Mangós olívaolajjal ízesített zöldsalátával, cseresznyeparadicsommal és fekete olajbogyóval.
3.580.- -
PARADICSOMOS, BAZSALIKOMOS SPAGETTI RESZELT PARMEZÁN SAJTTAL
3.250 HUF -
ROSTON SÜLT CUKKINI SZELETEK RIZI-BIZIVEL (LM. GM)
3.750 HUF -
GOMBAFEJEK RÁNTVA RIZZSEL ÉS TARTÁRRAL
2.750 HUF -
HAGYMÁS TOJÁSRÁNTOTTA (LM. GM)
1.250 HUF
Tészták
A tészták valamennyi ízhez oly könnyedén simulnak, mint új szerelmükhöz a csapodár szeretők.
-
Érdemes megkóstolni
TÚRÓGOMBÓC MIFELÉNK MÓDRA
Pirított zsemlemorzsával, tejföllel és porcukorral behavazva, fahéjas porcukorral, rumos, cukros tejföllel, sárgabaracklekvárral és meztelenül.
1.750 HUF -
TEPSIBEN SÜLT TÚRÓS CSUSZA
Ropogós szalonnapörccel
1.650 HUF -
TOJÁSOS NOKEDLI (LM)
1.450 HUF -
DIÓS TÉSZTA
Porcukorral
1.650 HUF -
TÚRÓS TÉSZTA
Tejföllel és porcukorral
870 HUF -
SAJTOS TÉSZTA
A sajt illatával
1.350 HUF
Saláták és savanyák
Nincs szájharmónia savanyák nélkül. Egyen Ön is! Jó szokás!
-
FRISS VEGYES SALÁTA
Olívaolajjal, bazsalikommal és citrommal
1.280 HUF -
FRISS VEGYES SALÁTA
Joghurtos öntettel, pirított magvakkal
1.280 HUF -
UBORKASALÁTA
Zöldpaprikával, kérésére tejföllel adom
980 HUF -
PARADICSOMSALÁTA
Hagymával és petrezselyemzölddel
980 HUF -
RÉGI MÓDI FEJESSALÁTA
Ecetes, cukros salátalével
870 HUF -
POCI KOVI UBI
Pocakos kovászos uborka (Csak nyáron)
870 HUF -
KÁPOSZTA SALÁTA
Kevéske köménymaggal
870 HUF -
CÉKLA
Tormával
870 HUF -
CSEMEGE UBORKA
870 HUF -
ECETES, CSÍPŐS ALMAPAPRIKA
870 HUF -
HÁZI VEGYES SAVANYA
870 HUF -
A SPÁJZBÓL VAGY A POLCOKRÓL VÁLASZTOTT
1 ÜVEG SAVANYA
1.500 HUF
Finomságok, amelyek a lelket is megédesítik…
Az ételek királynője a desszert: fenséges és súlya van.
-
MADÁRTEJ (GM)
Sok vaníliával és habbal
1.750 HUF -
CSOKI MOUSSE (HAB, KRÉM) (GM)
Tejszínhabbal és amarena meggyel
1.750 HUF -
SOMLÓI GALUSKA
Pörköltmandula hintelékkel
1.850 HUF -
SOMLÓI GALUSKA
Vanília- és csokifagyival
1.950 HUF -
PALACSINTÁK
túrós palacsinta vaníliás, cukros tejföllel980 HUF
csokis-diós palacsinta1.490 HUF
fahéjas palacsinta980 HUF
kakaós palacsinta980 HUF
mogyorókrémes palacsinta1.160 HUF
baracklekváros palacsinta980 HUF
üres palacsinta csokiöntettel980 HUF
-
FAGYI TEJSZÍNHABBAL (3 gombóc) (GM)
Csokoládé, vanília, eper, citrom, karamell, pisztácia,
1.750 HUF
Csak télen
-
Érdemes megkóstolni
A LEGFINOMABB FRANCIA VALHRONA CSOKOLÁDÉBÓL KÉSZÜLT: CSOKI SZUFLÉ (FELFÚJT)
Ínyenceknek való rafinált kis desszert, kívül puha, meleg tészta, belül forró, folyékony csokoládé
1960.- -
GM:GLUTÉNMENTES
-
LM:LAKTÓZMENTES