Libanapi ajánlat

Kedves Vendégeink!

Szeretettel várjuk Önöket vendéglőnkben, a megterített piros kockás abroszos asztalok hangulatos gyertya fényében, aki pedig a kerthelyiségbe vágyik, örömmel informáljuk, hogy a fűtött sátorban megterített asztaloknál tud helyet foglalni, minden nap 12 órától 23 óráig.

Várjuk foglalásaikat és rendeléseiket az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36 1 397 2742
e-mail: info@nancsineni.hu
Cím: 1029 Budapest, Ördögárok u. 80.
nancsineni.hu

A szezonális ajánlaton kívül az állandó étlapunk teljes választéka is elérhető és rendelhető.

Szeretettel várjuk Önöket!
Náncsi Néni Vendéglője

Libanapi ajánlunk kifulladásig…

ITALAJÁNLATUNK:

Bestillo Piros vilmoskörte pálinka
1 980.- /5 cl

ELŐÉTELEK:

Libamáj ízelítők egy tálon:

Libamáj créme brulée
A tetején „zsebsárkánnyal” karamellizált roppanós nádcukor réteg várja az „áttörést”.
Mellé pirított, mézes, mandulás kalács szeletkét adunk.
Libamáj terrine
A belsejében meglepetéssel. Egy falatka gyümölcskenyeret kínálunk hozzá.
Libamáj pástétom
Pisztácia köntösben, mely vörösborban párolt, mandulával töltött aszalt szilvával társul.
4 980.-

Friss, ropogós libatöpörtyű (LM)
Fiatal hagymával, paradicsommal, paprikával és friss kenyérrel
2 150.-

Falusi sült libamáj zsírjában, hidegen
Zsenge újhagymával, paradicsommal és friss kenyérrel
4 850.-

„Tunkedli”
Saját zsírjában pirított kacsamáj falatkák, kislábosban tálalva, friss kenyérrel.
3 970.-

Remegős kocsonya
3 280.-

LEVESEK:

Tárkonyos, zöldséges kacsaraguleves
Pikáns, tárkonnyal ízesített leves, omlós kacsahússal és sok zöldségekkel.
1 850.-

Libamájleves
Porto-i borral ízesített, zsírtalan libahúsleves;
egy szeletke pácolt, sült libamájjal és szarvasgombás daragaluskával.
2 420.-

Libaleves maceszgombóccal (LM)
Valamint puha libahússal, zöldségekkel és lúdgége tésztával.
2 420.-

LIBA FŐÉTELEK:

Libalakodalmas (LM)
Ropogósra sült libacomb, egy szeletke roston sült libamájjal, párolt lilakáposztával,
vörösboros aszalt szilvával, birsalmakompóttal és hagymás tört krumplival.
5 150.-

Töltött libanyak
Puha libahússal, füstölt marhanyelvvel, illatos fűszerekkel, azaz egy jó zsemlés töltelékkel
megtöltjük a liba bőrét, majd zöldségekkel együtt a kemencében pirosra megsütjük
és a saját pecsenye levével tálaljuk. Mellé krumplipürét és birsalma kompótot adunk.
4 450.-

Friss kacsamáj párolt szőlővel
Egy éjszakán át Sherry-ben pácoljuk a kacsamájat, majd a rostlapon megsütjük.
A pácból mártást készítünk, amelyben a kimagozott szőlőszemeket megpároljuk.
Ezt adjuk a bundázott kalácsra tálalt illatos, ínycsiklandozó kacsamájhoz.
5 150.-

Roston sült kacsamáj
Sült almával, ropogósra sült hagymával és krumplipürével.
5 150.-

Ropogósra sült libacomb (GM)
Burgonyapürével és vörösborban párolt aszalt szilvával.
4 950.-

Vaslábosban sült sólet (LM)
Füstölt kacsamellel, töltött libanyakkal, gerslivel és benne főtt kemény tojással
4 350.-

Libamelle vadasan
A zöldséges, pikáns páclében puhára pároljuk a liba mellét, majd a zöldségekből vadas mártást készítünk. Meglocsoljuk tejföllel és vaslapon megsütött szalvétagombóccal tálaljuk.
4 550.-

Ludaskása (GM, LM)
A libalevesben főtt zöldségeket, a zúzákat, az omlós husikat és a libamáj darabkákat lepirítom, majd a gombás rizzsel összekeverem. Magukra hagyom őket a tűzhelyen, hogy összemelegedjenek. Párolt lilakáposztával, birsalma kompóttal tálaljuk. Végül a ludaskását egy szelet roston sült kacsamájjal megkoronázzuk.
4 950.-

SZEZONÁLIS AJÁNLATUNK:

Őzérmék gyümölcsös, vargányás raguval
A roston sült omlós őzérméket, aszalt vörös áfonyás-vargányás-kaukkfüves, illatos pikáns mártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.
5 150.-

Narancsos kacsamell friss salátával (LM)
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk, majd a kemencében megsütjük.
Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással, sült rozmaringgal, gombás rizzsel
és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget.
4 950.-

Panko morzsában ropogósra sült királygarnéla (10db, LM)
Sáfrányos rizzsel, friss narancsos salátával és édes chili szósszal tálalom
ezt a könnyű finomságot.
4 850.-

Roston sült bélszín tournedos (16dkg) roston sült libamájjal
Pirított vargányával, csiperkével és krumplipürével
5 920.-

Mézes pulyka
Ropogós, mézes bundában sült pulykamellszelet, karamellizált friss eperrel
és házi burgonyafánkkal. Igazi különlegesség, érdemes kipróbálni.
3 980.-

Pirosra sült báránylapocka illatos fűszerekkel (GM)
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt, majd lassan omlósra párolom,
végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm, karamellizálom,
így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot. Sáfrányos krumplipürével,
sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk. Nagyon finom.
4 750.- /1 fő részére
9 500.- /2 fő részére

Borjú bécsi szelet
Különleges Omaha borjú bélszínből készítjük (20 dkg). Omlós puha, nagyon finom. Vajas petrezselymes krumplival tálaljuk.
5 450.-

Roston sült lazacfilé zöldségekkel (GM)
Roston sült lazacfilé, színes zöldségekkel, perezselymes burgonyával és citromfű mártással.
4 950.-

Tanyasi csirke rántva petrezselymes krumplival
Tejfölös uborkasalátával a legjobb.
3 980.-

*Schär gluténmentes kenyér rendelhető.

ITALAJÁNLATUNK:

Pannonhalmi Főapátság Witbier szűretlen búzasör
Kellemes búzasör, friss citrusos, korianderes aromákkal.
1 510.-/0,33 l

DESSZERTEK:

Túrós smarni
Sárgabarack lekvárral. Pille könnyű finomság.
1 980.-

Gesztenyepüré (GM)
Tejszínhabbal.
1 850.-

A legfinomabb francia Valrhona csokoládéból készült: csoki szuflé
Ínyenceknek való rafinált kis desszert, kis cserépedényben sütve, kívül puha meleg tészta, belül forró, folyékony csokoládé.
2 160.-

Madártej (GM)
Sok vaníliával és habbal.
1 980.-